Visie

Mijn visie op het vak

“Elke succesvolle organisatie beschikt over een professionele directieondersteuning of office management.”

Het belang van een professionele directieondersteuning of office management wordt meer en meer erkend. En dat is goed, want ik weet uit ervaring dat een goed functionerende directieondersteuning of office management een belangrijke factor is in het succes van een directie.

Assistant van de toekomst

Een efficiënte directieondersteuning of office management ontstaat niet zomaar. Het vraagt om iemand die het opzet en blijft door ontwikkelen. Iemand met de juiste skills en ervaring. En met de juiste instelling.

De  assistent van de toekomst:

  • heeft hbo- of wo-niveau
  • denkt mee op strategisch en beleidsniveau
  • speelt zelfstandig en proactief in op verandering
  • anticipeert op veranderende behoeften van de directie

Excelleren door verbinding

Hoe zorg ik dat office manager én manager het beste tot hun recht komen? Verbinding is het sleutelwoord. Door verbinding te maken met de mensen met wie je werkt, kun je hen boven zichzelf laten uitstijgen.

 Drie kernvaardigheden van de management assistant

 

Relatie

Een management assistant gedraagt zich professioneel en is zich bewust van eigen gedrag. Een veranderende omgeving heeft daar geen invloed op: de assistent is altijd in balans en zorgt ervoor dat de directie kan blijven focussen op haar doelen.

 

Proces

Een management assistant heeft inzicht in het bedrijf en kan daardoor een sleutelrol vervullen tussen directie en stakeholders. Om de onderneming efficiënt te ondersteunen moet de assistant de business en haar processen tot in detail begrijpen.

 

Inhoud

Een management assistant is vakkundig en heeft goede kennis van veel gebruikte software en systemen. Ook heeft de assistant een sterk ontwikkelde schrijf- en leesvaardigheid – bij voorkeur meertalig.